خواص انار

خواص انار
احتمالا از هر كسی درباره خواص انار بپرسید، در پاسخ می‌گوید که انار خون را تصفیه می‌كند ولی متخصصان تغذیه، فواید دیگری را هم برای انار ذکر می‌کنند...

 

ادامه مطلب

 

 

                                                                        

خواص انار

خواص انار

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یه لقمه نون.یه کاسه ماست

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یه عشق پاک.یه حرف راست

مرام ما کوهمره ی هاست.

سلام خدمت کاکایل خوم

حالو احوالتو چطوره؟امیدوار هسم که همتو شادو خوشحال بی.از اینکه به وبلاگ خوتو سر میزی نهایت تشکر میکنوم........کوچک شما حمید مرتضایی

جهت دیدن بقیه عکس ها بر روی ادامه مطلب کلیک کنید

ادامه مطلب

 

نویسندگان:

عبدالرضا دشتی‌زاده: دانشجوی کارشناسی ارشد باستان‌شناسی دکن کالج. پونا- هند

فاطمه محمدی: کارشناس باستان‌شناسی. فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی کازرون.

 

 

 

 

 

دشت‌های کازرون، مرودشت و شیراز از لحاظ بقایای دوره پارینه‌سنگی در استان فارس اهمیت فراوانی دارند که دشت کوهمره سرخی به خاطر قرارداشتن در میان این مناطق از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کوهمره سرخی به صورت یک دشت دره‌ای به وسعت تقریبی 273 هزار هکتار می‌باشد که در جنوب شرقی شهرستان کازرون و جنوب غربی شیراز قرار دارد. راه‌های ارتباطی این دشت با دشت میان‌کوهی کازرون از سمت شمال غربی، دشت ارزن و همچنین از سمت جنوب، تنگ مسقان می‌باشد. رودخانه قره آغاج مهمترین رودخانه این منطقه است که در امتداد این دشت جریان دارد. رودخانه ماصرم نیز در تنگ مسقان جاری است.

 

 

 

ویزگی‌های جغرافیای منطقه کوهمره سرخی را می‌توان وجود منابع آبی فراوان، پوشش گیاهی متراکم از جنگل‌های بلوط و پوشش جانوری متنوع دانست. این منطقه با توجه به اهمیت آن تا کنون هیچ گونه بررسی باستان شناختی در حوزه پارینه سنگی در آن انجام نگرفته است و از این لحاظ این دشت در استان فارس از جمله مناطق کاملا بکر می‌باشد.                                                                                  

دشت کوهمره سرخی در اسفند (83) به وسیله نگارندگان مورد بررسی یک روزه‌ای قرار گرفت که در طی این بررسی میدانی یک محوطه رو باز

 

 

 

 

[2] در 4 کیلومتری روستای چنار فاریاب شناسایی گردید و همچنین بیش از 80 قطعه از مصنوعات سنگی به دست آمد.                                                                      

 

 

 

مصنوعات سنگی در محوطه رو باز فاریاب شامل: خراشنده‌ها. تراشه‌هایی  با لبه پرداخت شده. همچنین سنگ‌های مادر دیسکی شکل بودند. که بشر اولیه از این ابزارهای سنگی برای شکار حیوانات و قطعه قطعه کردن گوشت و یا دباغی کردن پوست آنها و یا کندن ریشه‌های خوراکی استفاده می کردند. به طور کلی مصنوعات سنگی محوطه رو باز چنار فاریاب از لحاظ فرم و شکل مانند دست ساخته‌های سنگی هستند که بشر اولیه در حدود 45 هزار سال پیش در دامنه کوه‌های زاگرس استفاده            

 

 

 

به موازات این بررسی باستان شناختی. یک پزوهش میدانی در حوزه مردم‌شناسی منطقه نیز صورت گرفت که نتایج قابل توجهی را در پی داشت. به گفته یکی از ریش سفیدان طایفه فارسمیدان تیره کرش. آنها در حدود 50 سال پیش از سنگ های چخماق که در منطقه به وفور یافت می شدند .برای روشن کردن آتش واخته کردن حیوانات استفاده می کردند. این موضوع حکایت از استمرار و پیوستگی ساخت و همچنین استفاده از ابزار های سنگی از دوران های پارینه سنگی تا عصر حاضر در این منطقه را نشان می دهد.                                                                            

ناگفته نماند که این بررسی کوتاه و بسیار محدود نمی تواند نتایج روشنی را در مورد  استقرارهای پارینه سنگی به دنبال داشته باشد و لازم است که این منطقه به صورت گسترده مورد بررسی و پزوهش باستان شناختی قرار گیرد. با آغاز این پژوهش به روشنی می‌توان به داده‌های اطلاعاتی جدیدی از زندگی بشر نخستین در این منطقه از استان فارس دست یافت.                                                                      

----------------------------------------------------------

سطح زیر كشت درختان بارور انار در سال گذشته، ۶۲۹۵ هكتار با تولید حدود ۷۶ هزار تن بود.
احداث باغ انار از طریق قطع روانه هاى رشد كرده در روى تنه درخت در اسفندماه و ریشه دار نمودن آنها انجام مى شود (قلمه زدن) چنانچه میزان انار در هر هكتار را ۵۰ تن و قیمت هر كیلوگرم انار مرغوب را در هنگام برداشت ۲ هزار ریال در نظر بگیریم درآمد ناخالص از هر هكتار یكصدمیلیون ریال خواهد شد كه پس از كسر هزینه ها مى تواند مبلغ قابل ملاحظه اى عاید باغدار كند. حداكثر تولید در هكتار توسط باغداران نمونه در كشور ۱۱۵ تن گزارش شده است. چهار استان عمده تولیدكننده انار مركزى، فارس، یزد و اصفهان هستند.
نظر به اینكه كرم گلوگاه آفت مهم انار دركشور است و هر ساله اقداماتى در جهت جمع آورى انارهاى باقى مانده در سر درختان انجام مى گرفته است نظر به این كه انارهاى باقیمانده از سال قبل برروى درختان مى تواند درگسترش آفت كرم گلوگاه مؤثر باشد، جمع آورى میوه هاى آلوده ضرورت دارد.
تعیین زمان ظاهر شدن پروانه ها كه سبب به وجود آمدن كرمهایى براى تخمگذارى مى شوند ضرورت دارد. از قفس هاى تورى با شرایط باغ كه محتواى تعدادى میوه هاى آلوده انار است مى توان زمان پرواز پروانه ها را مشخص كرد.
متأسفانه در سال ۱۳۶۰ آفت كرم گلوگاه باعث شد بیش از نیمى از محصول تولیدى دچار آفت شود.
مشخصات كرم گلوگاه انار:
كرمى به طول ۲۱ میلیمتر كه در پشت بدن آن موهاى كم رنگى قابل مشاهده است. سه جفت پا در حلقه هاى سینه و پنج جفت پا در حلقه هاى شكمى دارد كه رنگ آنها تحت تأثیر تغذیه از انارهاى دانه قرمز یا دانه سفید تغییر مى كند.
كرم ها فصل زمستان را در تاج و داخل میوه هاى باقیمانده از فصل قبل روى درخت سپرى مى كنند. این كرم ها در انارهاى ریخته شده در زیر درختان و انارهاى انبارى در فصل زمستان نیز ممكن است مشاهده شوند.كرم ها پس از گذران دوران شفیرگى در فروردین ماه ظاهر شده و اردیبهشت ماه كه مصادف با ظهور گلهاى انار است پروانه ها به پرواز درمى آیند.
توصیه مى شود باغداران با روشن نمودن یك چراغ در مجاورت قیفى كه داراى شیشه اى محتوى سیانور است به جمع آورى پروانه ها و كاهش صدمات ناشى از تخم ریزى آنها اقدام نمایند. پروانه هاى ماده پس از تغذیه جفتگیرى نموده و تخم هاى خود را در داخل تاج انار و در لابه لاى پرچم ها و روى میله پرچم قرار مى دهند. تخم ها پس از چند روز تفریخ و لاروها خارج مى شوند. تغذیه لاروها از پوست انار سبب نازك شدن آن مى شود و موقعیتى مناسب براى نفوذ قارچها و كپكها فراهم مى شود.
راههاى مبارزه با كرم گلوگاه:
الف - مبارزه مكانیكى، جمع آورى انارهاى پوسیده و باقیمانده در باغها، منازل، پاركها و انبارها باید به طور كامل و هماهنگ صورت گیرد و در این رابطه نیاز به بسیج عمومى در استان هاى انارخیز است و چون این آفت برروى میوه درختان مختلفى زندگى مى كند این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
ب - رعایت دور آبیارى منظم: نامنظم بودن آبیارى كه منجر به تركیدگى میوه ها مى شود در میزان خسارت وارده تأثیر كلى دارد.
ج - مبارزه تلفیقى
نظر به اینكه مبارزه مكانیكى، زراعى و یا بیولوژیكى به تنهایى مؤثر واقع نشده اند و مبارزه شیمیایى یعنى استفاده از سموم حشره كش به دلیل موقعیت ویژه تخمگذارى شب پره ماده موفقیت آمیز نیست بلكه سبب بر هم زدن تعادل طبیعى و از بین رفتن حشرات مفیدى كه خود مى توانند كرم گلوگاه را پارازینه كنند خواهد شد. از این رو در مبارزه تلفیقى با آفت كرم گلوگاه انار مجموعه عوامل كنترل به شرح زیر توصیه مى شود:
۱- جمع آورى به موقع انارهاى باقیمانده از سال قبل و یا انارهاى موجود در زیر درخت و سوزانیدن آنها.
۲- انتخاب فاصله مناسب درختان انار در باغ.
۳- انجام شخم پاییزه، كرت بندى، كوددهى و هرس باغ.
۴- تنظیم و رعایت دور آبیارى مناسب به منظور جلوگیرى از تركیدگى انار، میزان رطوبت كافى در زمان رهاسازى زنبورهاى تریكو گراما (زنبور پارازیت).
۵- كشت گیاهان یونجه و شبدر در بین درختان انار به منظور افزایش ازت زمین و تغذیه حشرات مفید.

اقتباس از
http://www.daneshju.ir/forum
مه کامه


حاج عوض قلی محمدی

تعداد صفحات : 12